אכילת חרקים !
(Beta)
דף גידול חגב נודד
חגבים דורשים לא מעט מקום לגידולם, כשאני גידלתי אותם השתמשתי בקופסאות מאיקאה מדגם SAMLA, בגודל 42*39*56 ס"מ, פתחתי בהן חלונות והדבקתי רשת ברזל , חשוב לשמור על איורור כי החגבים האלה צריכים לחות יחסית נמוכה (בסביבות ה-50%) ניתן להשתמש גם בסלי רשת או כל קופסא מספיק גדולה - העיקר שהם לא יצליחו לברוח ממנה או לכרסם אותה.
מומלץ גם לדאוג לחגבים לחימום בחורף, הטמפרטורה האופטימלית עבורם היא 30-35 מעלות צלזיוס. ניתן להשתמש בחימום רצפתי עם משטח חימום (אפשר לרכוש מ-eBay בכמה עשרות שקלים) או בחימום בעזרת מנורה לא חסכונית.
ציוד
חגב נודד (Locusta migratoria) הוא מין חגבים דיי גדול שיכול בלהקות גדולות להפוך לארבה, זה החרק הכי טעים שיצא לי לאכול והוא אפילו כשר! במדריך זה אלמד אתכם איך לטפל ולהרבות את החגבים האלה, כמובן שאם יש לכם כל שאלה אתם תמיד מוזמנים ליצור קשר
מזון
התפריט של החגבים הוא דיי מצומצם, הם אוכלים בעיקר עלים של צמחים ממשפחת הדגניים וסובין חיטה. בחורף ניתן לקטוף עלים משדות בור, יש לא מעט שיבולת שועל ושעורה בבר. חשוב מאוד לא לקטוף משדות מעובדים - במידה והשדה מרוסס כל החגבים ימותו וזה יהיה עצוב נורא.
באביב הדגניים שגדלים בבר נובלים וצריך למצוא אלטרנטיבות, חגבים צעירים יכולים לאכול דשא שזמין מאוד כמעט בכל מקום. חגבים קצת יותר מבוגרים בני שבוע-שבועיים יכולים לאכול עלים של עבקנה, צמח שנפוץ בקרבת נחלים ובקרבת ערים, ובנוסף לעבקנה יש אפשרות לתת להם דגניים רב שנתיים כמו במבוק או דשא.
אופציה אחרת להשגת אוכל בקיץ היא להנביט זרעי חיטה (או כל דגן זול אחר) זרעי חיטה עולים בערך 3-5 שקל לקילו ונורא קל להנביט אותם בקופסאת פלסטיק או עציץ קטן.
חגבים מתרבים מהר ובמספרים גדולים, אבל כדי לעשות את זה צריך לעזור להם, בטבע החגבים מטילים שק ביצים בתוך הקרקע, בכל שק כמה עשרות ביצים ונקבה יכולה להטיל יותר משק אחד בחייה הבוגרים. לכן צריך לספק לחגבים מצע מעט לח (אני השתמשתי במצע של שתילים בלי דישון וזה עבד מעולה) לאחר ההזדווגות הנקבה תדחוף את הבטן שלה עמוק עמוק לתוך הקרקע ותתחיל להתחיל.
שק הביצים יבקע תוך 10-20 יום, בתנאי טמפרטורה טובים של 30 מעלות הביצים יבקעו במהרה, ככל שהטמפרטורה תהיה נמוכה יותר זמן ההדגרה יגדל.
אני ממליץ בחום לשים לחגבים כלי להטלה, לתת להם להטיל בו - אם הכלי שקוף אפשר לראות דרך חלקו התחתון את קצה שקי הביצים - ולאחר מכן להעביר את הכלי לכלי גידול נפרד שבו הצעירים יחיו לבד ולא יהיו להם מתחרים על מזון.
ריבוי



