אכילת חרקים !
(Beta)
למה חרקים ?
בעולם שבו משאבי הטבע מצטמצמים והאוכלוסיה האנושית רק גדלה הגיע הזמן לעבור למזונות יותר חסכוניים באנרגיה, כיום התעשיות מן החי מנצלות 70% מהשטחים החקלאיים, גורמים לפליטה של 20% מגזי החממה והם הסיבה המובילה לכריתת יערות גשם. ההערכה היא שיש בסביבות ה-2000 מיני חרקים אכילים המוכרים כיום וככל הנראה יש מספר גדול בהרבה של חרקים אכילים שעוד לא התגלו. אז מה היתרונות באכילת חרקים?
חרקים זה טעים ומזין!
כמובן שחלקם טעימים יותר וחלקם טעימים פחות, ועל טעם ועל ריח אפשר להתווכח, אבל חגב מטוגן הוא נפלא, לצרצרים יש טעם אגוזי, ולחרקים אחרים יש טעמים אחרים וגם הם יכולים להיות מושפעים מתנאי הגידול. בנוסף יש מגוון עצום של חרקים אכילים! כיום ידוע על מעל ל-1500 מינים של חרקים אכילים בעולם כולו.
ובקשר לתזונה, כמובן שהערכים משתנים בין לחרק לחרק אם אבל אם נקח חגבים לדוגמא, יש בהם אחוז יחסית נמוך של פחמימה ושומן ואחוז חלבון גבוה, ובנוסף לזה בחרקים מגוון גדול של ויטמינים ומירלים, הנושא הזה עוד נחקר ובעתיד צפויים להתפרסם מחקרים שיתנו מידע אמין ומפורט יותר.
בנוסף בניגוד לפרה שבה רק 50% מהמשקל שלה באמת נאכל, בחרקים אוכלים קרוב ל-100% מהמשקל - מה שמוביל אותנו לדבר על יתרונות סביביתיים של גידול חרקים.
ניצול טוב יותר של משאבים
כיום בעולמנו, על פי דוח האו"ם1 70% מהקרקעות החקלאיות נמצאות בשימוש של משקים מן החי, משקים מן החי גם אחראיים ל-20% מפליטת גזי החממה ויש להם חלק משמעותי בזיהום מקורות מים וקרקע. מחקרים מהשנים האחרונות(פירוט יוסף בקרוב) מראים שגידול חרקים למאכל היא ככל הנראה הדרך היעילה ביותר להפיק חלבון מן החי. הפקת חלבון מחרקים יעילה יותר בפרמטרים של שטח גידול, שימוש במים ומזון, פליטת גזי חממה והשקעה אנרגטית.
מוסרי יותר מאכילת פרות ותרנגולות
להיות חיית משק במשק מתועש זה סבל גדול עבור מי שחי בו, אין התחשבות בצרכים הרגשיים של הפרות והתרנגולות, ובהרבה מקרים החיות סובלות, למשל בקיטום מקורים של אפרוחים או צריבת מספר על פרות, לחרקים לעומת זאת אין צרכים רגשיים ואין כלל רצפטורים לכאב ולכן סביר להניח שהגידול שלהם בשבי לא גורם להם סבל.
מידע רב נוסף בנושא נמצא בעמוד "כתבות ומאמרים" באתר זה.
מקורות:
1. FAO - LIVESTOCK'S LONG SHADOW environmental issues and options